Advertentie

Cofinimmo vervangt IBA in Bel20 vanaf 4 maart

(tijd-nieuwslijn) - De vastgoedbevak Cofinimmo neemt op 4 maart de plaats van de Waalse bouwer van deeltjesversnellers IBA in in de Brusselse beursindex Bel20.

Dat Cofinimmo IBA zou vervangen was algemeen verwacht. Bij de bekendmaking van de reservelijst voor vervangingen in de Bel20 van 15 december tot en met 15 januari stond de vastgoedbevak immers bovenaan deze lijst. De jaarlijkse herziening van de index gebeurt op basis van de slotkoersen van 31 december.

Cofinimmo is zeer tevreden met de indexopname. 'Dit is het resultaat van haar inspanningen voor meer zichtbaarheid en voor de liquiditeit van haar aandeel, alsook voor de spreiding van haar kapitaal. Bovendien is dit ook een blijk van het groeiende belang van de vastgoedbeleggingsmarkt in België en van de aantrekkelijkheid van het aandeel in elke gediversifieerde portefeuille.' zo reageert de groep in een persbericht.

In de loop van 2002 onderging het aandeelhoudersbestand van Cofinimmo aanzienlijke wijzigingen. Zo verkocht de Voorzorgskas van Geneesheren haar portefeuille van 414.757 aandelen of 5,83 % op de beurs. Rodamco stootte meer dan de helft van haar aandelen af, waardoor haar deelneming in Cofinimmo onder de drempel van 3 % is gedaald. Als gevolg van de gedeeltelijke splitsingen-fusies die met twee vennootschappen van de Dexia groep werden gerealiseerd en waarbij er 1.021.734 nieuwe aandelen werden uitgegeven, werd de Dexia groep de grootste aandeelhouder van Cofinimmo, ten belope van 15,24 % van het kapitaal van deze laatste.

IBA zette in 2002 de slechtste prestatie neer van alle Bel20-leden. Het aandeel zakte 72,7%. De daling was eigenlijk al bezig in 2001, maar ging in 2002 in versneld tempo voort.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud