Consumentenvertrouwen VS keldert

©AFP

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is afgelopen maand tot het laagste peil sinds 1980 teruggevallen. Hogere brandstofprijzen, minder jobs en lagere huizenprijzen maakten dat de vertrouwensindex van de Universiteit van Michigan sterker dan verwacht is teruggevallen.

(tijd) - De zogeheten Michigan-index kwam afgelopen maand uit op 59,5, terwijl analisten geraadpleegd door het financiële persagentschap Bloomberg op een cijfer van 62 hadden gemikt. 'Daarmee is duidelijk dat de Amerikaanse economie zich nog steeds in moeilijk vaarwater bevindt,' reageren waarnemers.

De zwakke vertrouwensindex is het tweede teleurstellende macro-economische bericht dat beleggers vandaag te verwerken kregen. Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte vandaag immers nog bekend dat het aantal nieuwe eensgezinswoningen in april tot het laagste peil in 17 jaar is gedaald.

Het totale aantal huizen in aanbouw bleek vorige maand wel onverwacht te zijn gestegen tot 1,032 miljoen. Waarnemers hadden daar een daling verwacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud