Crédit Lyonnais tekent minnelijke schikking Executive Life

(tijd-nieuwslijn) - Crédit Lyonnais en Maaf Assurances hebben een minnelijke schikking met het Amerikaanse gerecht ondertekend in de zaak Executive Life. De andere partijen - de Franse Staat en Artémis - zijn ook akkoord met de schikking, zo is uit eensluidende bronnen vernomen.

De bank, nu een dochter van Crédit Agricole, wordt ervan beschuldigd in het begin van de jaren 1990, toen ze nog van de overheid was, de overname van de Californische verzekeraar Executive Life op illegale wijze georganiseerd te hebben via de Franse verzekeraar Maaf.

De schikking omvat een recordboete van 770 miljoen dollar, maar bespaart de Franse Staat een strafproces dat de belastingbetaler nog meer had kunen kosten en de licentie van Lyonnais in de Verenigde Staten in gevaar kon brengen.

"De advocaten van Jean Peyrelevade, ex-president van Crédit Lyonnais, en van zijn vroegere rechterhand, Dominique Bazy, onderhandelen nog om te pogen hun cliënten in het akkoord op te nemen", aldus een bron dichtbij het dossier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud