Advertentie

'Crisis biedt Vlaamse bedrijven internationale kansen'

Dankzij de economische crisis komen er voor veel Vlaamse bedrijven net meer kansen op de internationale markt. Dat zegt werkgeversorganisatie Voka - Kamer Van Koophandel Antwerpen-Waasland naar aanleiding van de lancering van haar peterschapsproject Globus.

(belga) - Volgens Voka zorgen economische relanceprogramma's ervoor dat bedrijven in ons land makkelijker orders uit het buitenland binnen kunnen halen. Van een algemene malaise is in de provincie Antwerpen alvast geen sprake, klinkt het. Ondernemers krijgen van Voka de raad om niet bij de pakken te blijven zitten en over de grenzen heen te kijken.

In heel de wereld zorgen slechte structuren en een mank lopende organisatie ervoor dat bedrijven de boeken moeten neerleggen. Hun klanten hebben echter volgens Voka Antwerpen nog steeds toeleveranciers nodig. Vlaamse bedrijven moeten inspelen op die vraag en kunnen zo hun winst gevoelig opkrikken.

Volgens Voka is de belangrijkste voorwaarde om dat te doen een goede voorbereiding. Zo vermijd je als bedrijfsleider van een kale reis terug te komen bij internationale avonturen. De Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland start daarom met de derde editie van Globus, een project van 2 jaar dat ondernemers samen brengt om bij te leren van experten en onderling ervaring uit te wisselen in verband met interantionaal zakendoen.

De Vlaamse overheid subsidieert dat project waaraan tijdens de vorige twee edities 150 bedrijven deelnamen. Volgens Voka zorgde Globus ervoor dat die ondernemingen op korte tijd tot 30 % meer bedrijfsresultaat konden boeken. De organisatie maakte in samenwerking met Vlaanderen een evaluatie van het project, waaruit gunstige resultaten komen.

80 procent  van de deelnemers verklaarde door het project meer expertise te hebben opgebouwd en 75 procent vond dat hun netwerkmogelijkheden erop vooruit zijn gegaan. De nieuwe editie gaat uit van dezelfde principes, maar wil meer begeleiding op maat van het bedrijf aanbieden. Zo hoopt de Antwerpse Kamer Van koophandel de positie van haar bedrijven op internationaal niveau te versterken en tegelijk nieuwe ondernemers ondanks de crisis hun activiteiten te laten uitbreiden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud