Deutsche Bank boekt vier maal minder winst in tweede kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst behaald van EUR 204 miljoen, tegen EUR 834 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2001. Dat heeft de grootste bank van Europa donderdag bekendgemaakt. Per aandeel kwam de winst uit op EUR 0,33, tegen EUR 1,34 een jaar eerder.

Voor belastingen en exclusief de effecten van veranderingen in belastingwetgeving en boekhouding bedroeg de winst EUR 2,223 miljard, tegen EUR 1,641 miljard in 2001. De netto-omzet bedroeg EUR 7,549 miljard tegen EUR 8,268 miljard in het tweede kwartaal van 2001. De voorziening voor kredietrisico's liep in het tweede kwartaal op tot EUR 511 miljoen, tegen EUR 254 miljoen een jaar eerder.

De stijging is volgens Deutsche Bank met name te wijten aan de effecten van specifieke voorzieningen op leningverliezen, die zijn genomen om de neergang in de telecomindustrie te kunnen compenseren en de toename van specifieke voorzieningen op leningverliezen voor bepaalde exposures op de Duitse en Latijns Amerikaanse portofolio's.

Het kostenbesparingsprogramma, dat ervoor moeten zorgen dat de kosten in 2003 op EUR 2 miljard uitkomen, laten tastbare resultaten zien. De totale niet aan rente gerelateerde kosten kwamen uit op EUR 5,3 miljard, tegen EUR 6,6 miljard een jaar eerder. Deutsche Bank zei voorzichtig te zijn in zijn verwachting van de wereldwijde financiele markten en de belangrijkste economieen. Het ondernemingsklimaat zal volgens de bank de komende tijd uitdagend blijven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud