Deutsche Bank buigt verlies om in winst

(tijd-nieuwslijn) - Deutsche Bank boekte in het derde kwartaal een nettowinst van EUR 576 miljoen, tegen een verlies van EUR 299 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde 6% tot EUR 5,2 miljard, te wijten aan de sterke euro en de verkoop van enkele activiteiten. Voor het hele jaar verwacht de groep 'erg bevredigende' resultaten.

Dat maakte Deutsche Bank bekend in een persbericht. Zonder de invloed van de euro en op vergelijkbare consolidatiebasis zou de omzet 7% gestegen zijn.

Deutsche Bank slaagde er voor het vierde kwartaal op rij in om de voorzieningen voor kredietverliezen te beperken. Deze voorzieningen daalden op kwartaalbasis 43% tot EUR 191 miljoen. Het totaal uitstaande probleemkredieten werd met EUR 1,2 miljard verlaagd tot EUR 7,2 miljard. Volgens Deutsche Bank zijn de kredietvoorwaarden verbeterd, al blijft de situatie in Duitsland en in de andere landen van het Europese vasteland 'een uitdaging'.

De solvabiliteit in ruime zin van Deutsche Bank lag eind september op 9,5%, boven de streefdoelmarge van 8 a 9%. Deutsche Bank kocht in het derde kwartaal 5,9 miljoen eigen aandelen in.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud