Deutsche Boerse eensgezind over onderhandelingen met Euronext

(tijd-nieuwslijn) - De Raad van Commissarissen van Deutsche Boerse 'verwelkomt' het besluit van de Raad van Bestuur om concrete onderhandelingen te beginnen met Euronext over een mogelijke combinatie van de twee beursbedrijven. Dat heeft Deutsche Boerse donderdag bekendgemaakt.

'De Raad van Commissarissen deelt de visie van de Raad van Bestuur (...) over de hoekstenen van een dergelijke fusie', zo schrijft het beursbedrijf in een persbericht.

Precies twee weken geleden zag Deutsche Boerse af van een bod op de London Stock Exchange (LSE). Het beursbedrijf gaf toen tegelijkertijd aan uit te kijken naar concrete gesprekken met Euronext over een fusie of een verregaande vorm van samenwerking.

Een dag eerder liet Euronext al weten de uitnodiging van Deutsche Boerse te verwelkomen om te praten om constructief een 'creatieve oplossing' te vinden voor de verschillen tussen de bedrijfsmodellen en visies van de twee beurzen.

Hiermee doelde de Duitse beurs op eerdere verkennende gesprekken, die stukliepen. Begin februari liet Euronext weten dat uit de gesprekken was gebleken dat beide partijen te veel van mening verschillen over 'belangrijke onderwerpen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud