Advertentie

Deutsche Börse gaat samenwerken met Chinese beurs

Deutsche Börse (DB) bouwt zijn engagement in Azië uit en heeft een nieuw partnerschap in China. Daarmee wil de Beurs van Frankfurt de beurs TPRE in Tianjin internationaliseren.

(belga/tijd) - Deze samenwerking is een belangrijke stap om de Europese en Chinese markt dichter bij mekaar te brengen, zo deelde de Deutsche Börse dinsdag mee.

De partners willen de Tianjin Property Rights Exchange (TPRE) bij de verbetering van het handelsproces helpen. De TPRE is een handelsplatform voor de privatisering van de Chinese staatsondernemingen. De beurs van Frankfurt heeft voordeel bij de samenwerking als meer Chinese ondernemingen naar de Duitse Beurs gaan.

De Duitse beurs gaf opnieuw aan dat ze Azië als een groeimarkt ziet. In de voorbije maanden heeft de beurs nauwere samenwerking met de beurs in Moskou en Korea bekendgemaakt en stapte ze in bij de Bombay Stock Exchange. Met het akkoord hoopt de beurs dat Chinese bedrijven ook voor een notering in Frankfurt zullen kiezen.

De laatste jaren liepen pogingen om de DAX te fusioneren met de Beurs van Londen en met de pan-Europese beurs Euronext op een mislukking uit.

(foto: epa)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud