Advertentie

Dexia Bank in verdenking gesteld in LHSP-dossier

(tijd-nieuwslijn) - De onderzoeksrechter in het dossier Lernout & Hauspie Speech Products (LHSP) heeft Dexia Bank in verdenking gesteld. Hij heeft sterke aanwijzingen dat Dexia Bank misdrijven heeft gepleegd bij het verlenen van kredieten aan het Ieperse bedrijf.

Dexia maakte het nieuws maandagavond bekend. Dominique de Brouwere, woordvoerder van het Gentse parket-generaal bevestigt dat Dexia maandagavond op de hoogte is gebracht van de inverdenkingsstelling.

De zaak draait rond kredieten die Artesia Banking Corporation, later overgenomen door Dexia, tussen 1998 en 2000 verleende aan Lernout & Hauspie, zegt Ulrike Pommee, woordvoerster voor Dexia. Welke misdrijven Dexia Bank zou gepleegd hebben, wil het parket-generaal noch Dexia kwijt.

Dexia zegt verbaasd te zijn over "deze onverwachte evolutie in het dossier". In een persbericht zegt de bank dat ze "het nodige zal doen om haar rechten te vrijwaren, zoals zich aansluiten bij bestaande procedures, inzage vragen in het dossier, bijkomende onderzoeksmaatregelen vorderen." Ze zal ook "alle elementen aanbrengen die nuttig zijn om de afwezigheid van betrokkenheid van ARtesia Banking Corporation in het dossier aan te tonen".

foto: belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud