Dexia: sociale vrede bedreigd, stellen vakbonden

(belga/tijd-nieuwslijn) - De sociale vrede bij Dexia loopt gevaar. Dat stellen de socialistische en liberale vakbonden SETCa-BBTK en CGSLB-ACLVB vrijdag in een communiqué. De directie van Dexia zegt de vakbonden niet te begrijpen.

Volgens de socialistische en liberale vakbonden wordt de geest van het kaderakkoord niet gerespecteerd en verloopt de behandeling van de verschillende punten niet volgens de afgesproken chronologie, zoals voorzien in het kaderakkoord van 26 maart. De bonden zijn ook niet te spreken over het verloop van de laatste vergaderingen. Volgens hen overtreden de gehanteerde methodes elk beleid van informatie naar het personeel toe.

Bovendien blijven volgens de bonden de voorstellen die momenteel op tafel liggen onvoldoende, zowel voor de commerciële netwerken als voor de administratieve centra.

Dexia-man Axel Miller, die zich bij de bankverzekeraar bezighoudt met de onderhandelingen omtrent de fusie met Artesia, begrijpt het standpunt van de socialistische en liberale vakbonden niet. Volgens hem verlopen de onderhandelingen nog altijd zoals in het kaderakkoord werd uitgestippeld.

Volgens de christelijke vakbonden CNE en LBC, die het kaderakkoord tot nog toe niet ondertekend hebben, vorderen de gesprekken. "We hopen donderdag tot een akkoord te komen omtrent de organisatie van het netwerk", aldus CNE-vakbondsman Georges Sels.

Over het communiqué van de socialistische en liberale vakbonden wou Sels niets kwijt. "Er zijn een aantal moeilijkheden die overbrugd moeten worden, maar de sociale vrede is al bedreigd sinds het indienen van de stakingsaanzegging van CNE-LBC", zei hij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud