Dexia start intern onderzoek naar witwaspraktijken

(tijd-nieuwslijn) - Bankverzekeraar Dexia start een intern onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van de bank bij witwaspraktijken. Dat bevestigde woordvoerdster Ulrike Pommee.

Het Brusselse gerecht onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van Dexia Bank bij de grootschalige witwasoperatie van Alya Chekili, een restauranthouder uit Brussel. Chekili, die vijf restaurants en een hotel heeft in de toeristische buurt rond de Beenhouwersstraat en de Grote Markt, wordt verdacht vorig jaar EUR 3,5 miljoen aan belastingen te hebben ontdoken.

"Momenteel beschikken we over onvoldoende elementen om een uitspraak te doen", zegt de woordvoerdster van Dexia aan Tijd-Nieuwlijn. "Het onderzoek gebeurt op het niveau van de hoofdzetel. Volgende week zullen we meer weten."

De onderzoeksrechter bracht in dit dossier al een advocaat, een notaris en een bankier van een Dexia-bankfiliaal in verdenking. "De bankier is nog steeds in dienst", zegt Pommee. "Zolang we het resultaat van de interne doorlichting niet kennen, nemen we voorlopig geen maatregelen."

In de loop van volgende week zal moeten blijken of de bankier op eigen houtje werkte of dat zijn handelingen gedekt waren door zijn hierarchie.

PB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud