Dexia verlaagt winstverwachtingen

(tijd-nieuwslijn) - Dexia schroeft de verwachtingen voor de winst over heel 2002 terug. In het eerste kwartaal werd nog van een stijging van de winst per aandeel; nu zegt gedelegeerd bestuurder Pierre Richard dat de winst in 2002 even hoog zal zijn als in 2001.

Volgens Richard gaan ook de overnameplannen in Frankrijk voorlopig niet door. "Door het slechte beursklimaat zijn de meeste banken vooral met kostencontrole bezig. Expansie is nu minder aan de orde.

Dexia boekte in het tweede kwartaal een nettoresultaat van EUR 383 miljoen. Dat is een daling van 4% tegenover het eerste kwartaal van 2002. Het brutobedrijfsresultaat klom met 18,4% tegenover het eerste kwartaal tot EUR 637 miljoen. Deze cijfers liggen in lijn met de voorlopige kwartaalcijfers die de groep onverwacht op 5 augustus bekend maakte.

In het eerste halfjaar daalde de nettowinst met 5,1% van EUR 824 miljoen in 2001 tot EUR 782 miljoen. Gedelegeerd bestuurder Pierre Richard is tevreden met de resultaten. "Ons resultaat daalde met 5,1% terwijl de gemiddelde daling voor de Europese banken 35% is. Vooral in onze eerste activiteit, de financiële dienstverlening aan de openbare sector gaan we erop vooruit. Onze tweede activiteit, het retailbankieren, kan eveneens goede resultaten voorleggen", zegt Richard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud