Duits instituut waarschuwt voor wereldwijde inflatie

©EPA

Het Duits Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW) verwacht "met grote waarschijnlijkheid" een wereldwijde inflatie. De vraag is niet of, maar wanneer en met welke omvang, stelde DIW-voorzitter Klaus Zimmermann in een gesprek met Handelsblatt.com. De toestand is momenteel "levensgevaarlijk".

(belga) - Volgens Zimmermann is de Duitse overheid medeschuldig aan de mogelijke inflatie. Het is de staat, ondanks alle interventies, niet gelukt om de crisis in de financiële sector te stoppen, zegt hij. "De nieuwe financiële maatregelen komen te laat, en de vergiftigde waardepapieren worden nog steeds niet door 'bad banks' uit het normale bankverkeer verwijderd. Dit is niet alleen een probleem van de centrale banken, maar ook een falen van de overheid."

De Duitse minister van Financiën, Peter Steinbrück, had zaterdag in een gesprek met de krant Bild gezegd dat op korte termijn niet voor inflatie gevreesd moet worden, op middellange termijn echter wel. Er wordt zo veel geld in de markt gepompt, dat het gevaar van een overbelasting van de kapitaalmarkten en een globale inflatie tijdens de economische herleving dreigt", aldus de minister. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud