Advertentie

Duitse fabrieksorders nemen onverwacht toe in maart

Het volume van de Duitse fabrieksorders is in maart op maandbasis onverwacht gestegen, zo blijkt donderdag uit cijfers van het Duitse ministerie van Economische Zaken.

(tijd) - De orders in de industriesector namen in maart met 3,3 procent toe op maandbasis. Vooraf werd verwacht dat er op maandbasis sprake zou zijn van een daling met 0,5 procent. In februari werd er nog een daling van 3,1 procent opgetekend. Op jaarbasis was sprake van een afname van 26,7 procent.

Vooral de buitenlandse vraag kende een sterke stijging met 5,6 procent op maandbasis. De binnenlandse vraag steeg met 1,1 procent.

Econoom Carsten Brzeski van ING ziet in de cijfers een teken dat de vrije val van de Duitse industrie gestopt is. Maar stellen dat de Duitse industriesector aan herstel toe is, is veel gezegd.

'De sector zal het probleemkind blijven van de Duitse economie. Sinds november kelderden de nieuwe orders met 36 procent, met nefaste gevolgen voor de orderboeken van de bedrijven.

De implosie van het voorbije jaar, katapulteerde de Duitse industrie terug tot het niveau van de jaren '90. Het zal nog een tijd duren eer de motor van de Duitse economie weer op volle snelheid is', weet Brzeski.

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud