Duitse werkloosheid daalt onder grens van 4 miljoen

Het aantal werklozen in Duitsland is in november onder de pyschologisch belangrijke grens van 4 miljoen gedaald. Dit voor het eerst in vier jaar, zo is donderdag vernomen van het tewerkstellingsagentschap.

(afp/betten) - In totaal waren 3,99 miljoen mensen op zoek naar een baan. Dat zijn er ruim 89.400 minder dan een maand eerder. Deze brutogegevens houden geen rekening met seizoenvariaties of kalenderaanpassingen, maar zijn belangrijk voor het publieke debat.

Het is voor het eerst sinds oktober 2002 dat het aantal werklozen in de Bondsrepubliek onder de grens van 4 miljoen zakt. De bruto werkloosheidsgraad daalt zo naar 9,6 procent tegen 9,8 procent in oktober.

Seizoensgecorrigeerd bedroeg de werkloosheid in november 10,2 procent, of 0,2 procentpunt lager dan in oktober. De gemiddelde verwachting lag op 10,3 procent.

In absolute cijfers gaf dat een daling met 86.000, waar economen uitgingen van een afname met 30.000. Een maand eerder was er sprake van een daling van het aantal werklozen met 67.000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud