Advertentie

Duitse ZEW-index maart stijgt harder dan verwacht

De Duitse ZEW-indicator voor het economisch klimaat heeft in maart een stijging laten zien die groter is dan economen hadden verwacht. De index kwam uit op 5,8, terwijl economen uitgingen van een indexcijfer van 3,2.

(betten) Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Zentrum fur Europaische Wirtschaftsforschung, die de index samenstelt uit de economische verwachtingen van investeerders en analisten. De taxaties van economen varieerden van een indexcijfer van -5,0 tot +12. In februari kwam de ZEW-index uit op 2,9.

De ZEW-indicator behoort tot de vertrouwensindicatoren voor de toekomstige economische ontwikkelingen. Economen gebruiken de ZEW-index om een beeld te krijgen van een andere, belangrijkere, indicator, de zogeheten Ifo-index voor het Duitse ondernemersvertrouwen.

Fortis-econoom Guy Verberne verwachtte een indexcijfers van +12. 'Een aantal recent gepubliceerde economische cijfers heeft aangegeven dat de impact van de BTW-verhoging in januari gematigder zal blijven dan werd gevreesd,' schrijft de econoom. 'Ook de industriele sector in Duitsland is opgeveerd rond het begin van het jaar volgend op een tijdelijke vertraging in het vierde kwartaal in 2006.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud