Duitsland verlaagt prognose economische groei

De Duitse overheid gaat haar verwachtingen voor de groei van de Duitse economie dit jaar verlagen. De sterkte van de euro en de hoge grondstofprijzen vormen een belangrijke hindernis voor bedrijven.

(tijd) - 'We gaan onze prognoses een beetje verlagen', zei Dagmar Woehrl, de Duitse minister van economie in een gesprek met Bloomberg Television. 'De belangrijkste risico's zijn de dure olie, de sterke euro en de subprimecrisis', klinkt het.

De overheid ging in oktober uit van 2 procent groei in 2008. 'De nieuwe prognose zal in de buurt van 1,7 procent liggen', zegt Woehrl. Vorig jaar groeide de Duitse economie nog met 2,5 procent en in 2006 met 2,9 procent. De nieuwe richtlijnen voor 2008 zullen op 23 januari vrijgegeven worden.

Het voorbije weekend waarschuwde Wout Nellink, hoofd van de Nederlandse centrale bank, voor een trager dan voorspelde groei in de hele eurozone. De Europese Centrale Bank (ECB) was voor dit jaar uitgegaan van een economische groei tussen 1,5 en 2,5 procent. 'Dat zal maar 1,5 procent zijn', stelde Nellink.


Jan De Schamphelaere
jan.de.schamphelaere@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud