Advertentie

EC keurt overname van Bernheim Comofi door Fortis goed

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Europese Commissie (EC) heeft de overname van Bernheim Comofi door Fortis AG, een van de operationele bedrijven van Fortis, goedgekeurd.

Volgens de EC heeft de overname geen onrechtmatige gevolgen voor de concurrentie. Fortis maakte op 24 april bekend een akkoord te hebben ondertekend met Security Capital European Realty over de aankoop van Bernheim Comofi voor een bedrag van EUR 525 miljoen in contanten.

Bernheim Comofi is actief in drie domeinen van onroerend goed-activiteiten. Het bedrijf is voor 85% eigenaar van 'Interparking'. De andere 15% behoren toe aan Imocobel, het familiebedrijf van de stichters. Bernheim Comofi bezit tevens 100% van de aandelen van Bernheim Asset Mangement en van Bernheim Real Estate Development.

De portefeuille 'Interparking' omvat 263 parkeergarages in 7 landen en 79 steden. Interparking is volgens Fortis de belangrijkste speler in Belgie, Duitsland en Italie en nummer twee van de markt in Frankrijk, Nederland, Spanje en Oostenrijk.

Bernheim Asset Management (BEAM) is marktleider in Belgie in real estate asset management voor derden. De waarde van de immobilien beheerd voor derden bedraagt EUR 1,5 miljard. Bernheim Real Estate Development is gespecialiseerd in immobilienontwikkeling op de beste locaties, vooral gesitueerd in Belgie, zo stelt Fortis. De totale activawaarde betrokken bij de transactie overstijgt EUR 1 miljard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud