ECB wil huidige rentestand handhaven

(tijd-nieuwslijn/belga) - De Europese Centrale Bank (ECB) blijft zich zorgen maken over de excessieve wisselkoersbewegingen. Dat stelt de ECB donderdag in het Maandbericht Februari. De ECB wil vasthouden aan haar huidige rentevoeten.

In haar maandelijks rapport voor februari meldt de ECB dat de wereldeconomie blijft verbeteren, zowel in de breedte als in de diepte, maar dat de prijzen toch stabiel worden gehouden.

De voornaamste rentevoet van de ECB staat op een recordlaagte van 2,0%. Dat is echter nog een procentpunt hoger dan de Amerikaanse Fed. De ECB zegt geen heil te zien in het veranderen van de rentevoeten. Het huidige monetaire beleid van de ECB blijft toepasselijk, meldt de bank in het rapport. In de middellange voorzieningen inzake prijsstabiliteit ziet de ECB geen belangrijke veranderingen.

Voorts voorziet de ECB een verdere verbetering van de wereldeconomie in 2004. Uit die verbetering zullen de landen in de eurozone zeker hun profijt halen, aldus de ECB.

De binnenlandse vraag en de gunstige financiƫle voorwaarden in de meeste landen ondersteunen de verbetering, aldus de ECB. Het hoge Amerikaanse begrotingstekort kan echter een bedreiging vormen. Nochtans kunnen stijgende bedrijfsinvesteringen de Amerikaanse economie een duw in de rug geven, besluit de ECB.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud