Advertentie

Economisch vertrouwen in Eurozone terug in opwaartse lijn

Het vertrouwen in de Europese economie gaat opnieuw in een opwaartse lijn. Na een neergang in de tweede jaarhelft van 2006, neigt de economische stemming in de Eurozone in het eerste kwartaal opnieuw naar optimisme. De kwartaal-index van het Duitse Ifo-instituut voor de Eurozone steeg van 97,5 naar 100,0 punten.

(belga) "De resultaten van de bevraging spreken voor een voortzetting van het conjunctuurherstel in de eerste jaarhelft van 2007", aldus ifo-voorzitter Hans-Werner Sinn donderdag in München. Het instituut peilt vier keer per jaar in de Eurozone naar het economisch klimaat, door de bevraging van circa 300 experten uit multinationale bedrijven en instituten.

Bij het begin van 2007 vallen zowel het sentiment over de huidige economische toestand als de verwachtingen voor de komende zes maanden beter uit. De toestandsindex steeg van 125,2 naar 129,0 punten. De index naar de verwachtingen verbeterde van 74,4 tot 76,0 punten.

Vooral in Duitsland, België en Oostenrijk beoordeelden de experten de huidige toestand als positiever in. In Ierland en Nederland was er een lichte correctie, maar blijft men positief. Enkel in Portugal werd de huidige economische toestand opnieuw slecht genoemd. Ook Italië, Griekenland en Frankrijk bleven duidelijk onder het gemiddelde voor de Eurozone.

Terwijl een overwegende meerderheid van de Eurolanden uitgaan van een stabiele economische groei, rekenen de bevraagde experten in Duitsland, Frankrijk en België op een lichte vertraging van de groei in de eerste helft van 2007.

foto afp

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud