Elf beursintroducties in eerste jaarhelft

Er zullen in de eerste jaarhelft elf ondernemingen naar Euronext Brussel trekken. Daarmee komen de voorspellingen van de Brusselse beurs uit.

(tijd) - Met de beursintroducties van Thenergo en 4Energy Invest en de andere geplande operaties lijkt de voorspelling van Frédéric de Laminne, de directeur noteringen van Euronext, realiteit te worden. Een maand geleden liet hij in De Tijd optekenen dat Euronext Brussel in het eerste halfjaar 'acht tot twaalf nieuwe ondernemingen' zou verwelkomen. De teller staat voorlopig op 11.

Er waren sinds begin dit jaar drie beursintroducties op Euronext Brussel: RV Assurances, Fixinox en Flexos (alle op de Vrije Markt). De Laminne bestempelt de verhuis van Co.Br.Ha van Eurolist naar Alternext eveneens als een ‘introductie’. Twee uitgiftes van effecten zijn lopende: Tetrys (Vrije Markt) en Hanzevast (Eurolist). Hun eerste notering zou respectievelijk begin en midden juni plaatshebben.

Nu trekken ook Thenergo en 4Energy Invest naar de beurs van Brussel. De ontwerper van kinderkleding Fred & Ginger en de evenementenorganisator Cinquième Saison gaan ook voor een beursnotering op de Vrije Markt. En het bouwbedrijf Moury Construct verwacht zijn vastgoedbevak Immo Moury ‘op het einde van het tweede kwartaal’ naar de beurs te brengen.

De beurskandidaten voor het najaar zijn de Waalse softwarespecialist BSB (op Alternext) en de Antwerpse vastgoedvennootschap Antigoon Invest (Vrije Markt). Het farmabedrijf Movetis en de biotechbelofte Actogenix zouden ook interesse hebben voor een beursgang.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud