Euronext boekt 4,1% hogere kwartaalomzet

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Euronext, de fusiebeurs ontstaan uit de fusie van de beurzen van Amsterdam, Parijs, Brussel, Portugal en de LIFFE, boekte over het eerste kwartaal een omzet van EUR 241,9 miljoen, een stijging van 4,1% ten opzichte van de EUR 232,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dit heeft Euronext maandag bekendgemaakt.

Analisten van JP Morgan hadden een omzet van EUR 240,1 miljoen verwacht. Euronext handhaaft de eerder uitgesproken verwachting voor 2002 van een lichte stijging van de omzet.

De omzet van Euronext uit effectenhandel daalde in het eerste kwartaal met 8,4%, van EUR 48,7 miljoen naar EUR 44,5 miljoen. In de eerste drie maanden was sprake van een teruggang van 4,4% in het aantal transacties, volgens Euronext mede veroorzaakt door het aantal handelsdagen, 62 in het eerste kwartaal van 2001 tenopzichte van 60 in het eerste kwartaal van 2002.

Door het verwachte trage economische herstel daalden het aantal beursgangen (IPO's) en secundaire markttransacties zowel in aantal als in omvang ten opzichte van 2001. Zes nieuwe ondernemingen hebben een notering gekregen op de gereguleerde markten van Euronext, waaronder Autoroute du Sud de la France. 'Een teken van herstel van deze activiteit', aldus Euronext. De omzet uit noteringvergoedingen kwam in de eerste drie maanden uit op EUR 13,2 miljoen, een daling van 15,5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet uit derivatenhandel steeg met 14,2%, van EUR 61,2 miljoen naar EUR 69,9 miljoen. Het volume op de continentale Europese derivatenmarkten steeg volgens Euronext in het eerste kwartaal. Euronext behaalde een omzet uit clearing van EUR 44,0 miljoen, tegen EUR 46,0 miljoen een jaareerder. De opbrengsten uit settlement en bewaring stegen in het eerste kwartaal met 6,9% naar EUR 7,6 miljoen.

De omzet uit informatiediensten kwam in de eerste drie maanden uit op EUR 21,6 miljoen, een stijging van 0,6% ten opzichte van de EUR 21,5 miljoen een jaar eerder. De opbrengsten uit de verkoop van software/solutions liet een stijging zien van maar liefst 59,4% naar EUR 33,0 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud