Advertentie

Europa zakt weg ondanks hogere opening Wall Street

De beurs van Shanghai herstelde woensdag van de stevige correctie die ze een dag eerder maakte en die de aanleiding was voor een wereldwijde beurscorrectie. De Europese beurzen openden woensdag wel afgetekend lager, zij perkten de verliezen in de loop van de dag in maar sloten toch nog afgetekend lager ondanks de hogere opening van Wall Street.

(tijd/afp) - De Chinese autoriteiten ontkenden het gerucht over de meerwaardebelasting op aandelen. Dat was een van de redenen waarom de indices in China dinsdag fel lager gingen. Toen zakten de belangrijkste indices zo'n 9 procent, het grootste verlies in tien jaar. Woensdag herpakte de beurs zich met 3,94 procent. Volgens analisten was de correctie van dinsdag slechts een tijdelijk gegeven.

De Europese beurzen, de Bel20 inclusief, openden woensdag toch opnieuw gevoelig lager. Beleggers waren er ondanks de hogere opening van Wall Street niet gerust in. Handelaren verwezen naar het feit dat dinsdag Wall Street ook pas tegen het einde van de zitting fors terrein verloor.

In Brussel kregen vooral aandelen die verband houden met grondstoffen of China, of die enigszins speculatief zijn, forse klappen. Het grootste verlies binnen de index was voor Agfa-Gevaert, dat 5,4% zakte. De beeldvormingsgroep gaat zich opsplitsen in drie onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen. De resultaten over 2006 waren wat minder goed dan verwacht door de analisten. Umicore ging 1,9% lager in lijn met de grondstoffenaandelen.

De autodienstengroep DIeteren zakte 0,8% ondanks beter dan verwachte resultaten. Suez sloot 1,6% lager. Een handelaar verwees naar markttechnische redenen voor de daling.

De Bel20 sloot 1,9 procent lager tot 4.305,23 punten, de daling van Suez deed de index tegen het einde van de zitting extra terrein verliezen. De DJ Stoxx 50 verloor 1,8 procent op 3.665,08 punten. Op Wall Street stond de Dow Jones 5 minuten na opening 0,45 procent hoger op 12.271,28 punten, de S&P500 won 0,4 procent tot 1.404,60 punten en de Nasdaq Composite herstelde 0,3% op 2.415,26 punten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud