Advertentie
Advertentie

'Europese economie kan dit jaar alweer aantrekken'

Nadat de Europese economie de voorbije maanden in woelig vaarwater verkeerde, zou die dit jaar al opnieuw kunnen aantrekken. Dat heeft Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Joaquin Almunia vrijdag gezegd.

(belga) - Almunia, een Spanjaard, deed zijn uitspraken in zijn geboorteland, waar hij de tiende verjaardag van Spanjes toetreding tot de Economische en Monetaire Unie (EMU) herdacht.

Volgens de EU-Commissaris is een herstel van de Europese economie slechts mogelijk mits de snelle invoering van steunmaatregelen voor de financiële en andere sectoren. Welke maatregelen ook genomen worden, de 'grote' impact van de crisis op de economie, het financieel stelsel en de sociale voorzieningen zal altijd in rekening moeten worden gebracht, waarschuwt Almunia. Momenteel onderhandelen de lidstaten over het relanceplan van de Europese Commissie, dat eind november vorig jaar op tafel werd gelegd.

In Madrid zei Almunia ook dat door de economische crisis de interesse bij de landen die geen deel uitmaken van de eurozone om toch toe treden, 'groter geworden' is. 'Ondanks bepaalde geruchten, is de mogelijkheid dat een lid de eurozone zou verlaten gelijk aan nul', aldus Almunia.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud