Advertentie

Europese industriële productie hoger dan verwacht

(tijd-nieuwslijn) - In de Euro-12 - de twaalf lidstaten van de Europese Unie die deelnemen aan de euro - is de industriële productie in december met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dit heeft Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, vrijdag bekendgemaakt. Op jaarbasis nam de industriële productie in de eurozone toe met 2,5 procent.

Economen rekenden erop dat de industriële productie in december onveranderd zou blijven op maandbasis. Op jaarbasis gingen zij uit van een toename van 1,9 procent.

In oktober nam de industriële productie in de Euro-12 toe met een herziene 1,4 procent op maandbasis, eerder gemeld als een stijging met 1,3 procent. Op jaarbasis was er sprake van een stijging van 2,9 procent, tegen een eerder gemelde toename van 2,6 procent.

In de 25 lidstaten van de Europese Unie (EU-25) steeg de industriële productie in december met 0,3 procent en was er op jaarbasis sprake van een stijging van 2,5 procent. In november steeg de industriële productie met 1,1 procent op maandbasis en was er op jaarbasis sprake van een stijging van 2,4 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud