Europese industriële productie stijgt met 1,1 procent in oktober

(tijd-nieuwslijn) - In de Euro-12 - de twaalf lidstaten van de Europese Unie die deelnemen aan de euro - is de industriele productie in oktober 2003 met 1,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dit heeft Eurostat, het statistiekbureau van de Europese Unie, woensdag bekendgemaakt. Op jaarbasis nam de industriele productie in de Euro-12 toe met 0,9 procent. Analisten hadden gerekend op een stijging van 1,2 procent op maandbasis en een afname van 0,3 procent op jaarbasis.

In september 2003 daalde de industriële productie in de Euro-12 met een herziene 0,4% op maandbasis, eerder bekendgemaakt als een daling van 0,6%. Op jaarbasis was sprake van een herziene daling van 1,3%, na een eerder gemelde afname van 1,8%.

In de vijftien lidstaten van de Europese Unie (EU-15) steeg de industriële productie in oktober 2003 met 1,0% op maandbasis en was op jaarbasis sprake van een toename van 0,9%. In september daalde de industriële productie op maandbasis met een herziene 0,3% en was op jaarbasis sprake van een herziene daling van 1,1%. Eerder was voor september een daling van 0,4% op maandbasis en een afname van 1,5% op jaarbasis gemeld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud