Advertentie

Europese producentenprijzen stijgen licht

(tijd-nieuwslijn) - In de Euro-12 - de twaalf lidstaten van de Europese Unie die deelnemen aan de euro - is de index voor de industriële producentenprijzen (PPI) in september met 0,2 procent gestegen ten opzichte van augustus. Dit heeft Eurostat donderdag bekendgemaakt. Op jaarbasis stegen de producentenprijzen in september met 3,4 procent.

Economen waren op maandbasis ook uitgegaan van een toename met 0,2% terwijl een stijging op jaarbasis was verwacht van 3,3%. In augustus steeg de PPI in de eurozone op maandbasis met 0,4% en op jaarbasis met 3,1%.

In de 25 landen van de Europese Unie (de zogenoemde EU-25) stegen de industriële producentenprijzen in september op maandbasis met 0,4%. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 4,1%. In augustus stegen de prijzen hier op maandbasis met 0,5% en was op jaarbasis sprake van een toename met 3,6%.

De werkloosheid in de Eurozone over september kwam dan weer uit op 8,9 procent. Dat is hetzelfde cijfer als het herziene cijfer in augustus. Eerder was voor augustus een percentage van 9,0 bekendgemaakt.

Economen hadden voor september een cijfer van 9,0% verwacht. In de 25 lidstaten van de Europese Unie bedroeg de werkloosheid in september 9,0%, gelijk aan het cijfer in augustus.

De werkloosheid in de 25 EU-lidstaten was in september het laagst in Luxemburg, met 4,3%. In Polen was de werkloosheid met een percentage van 18,7 het hoogst. De gegevens van Griekenland, Italie, Nederland en het Verenigd Koninkrijk over september zijn nog niet bekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud