Fed: bescheiden groei Amerikaanse economie in juni en juli

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Amerikaanse economie heeft in de periode juni tot juli een bescheiden groei laten zien. Dat heeft de Federal Reserve (Fed) woensdagavond verklaard in het Beige Book, waarin een overzicht van de economische activiteiten in de VS wordt gegeven.

Het Beige Book werd opgesteld door de Federal Reserve Bank of New York en is gebaseerd op informatie van voor 23 juli 2002.

De groei is volgens het Beige Book echter niet gelijk verdeeld over de sectoren. Sommige sectoren laten tekenen van verbetering zien, terwijl andere zwak blijven.

De detailhandelsverkopen vertonen een gemengd beeld. De onroerend goed markt en de bouwactiviteiten bleven in de meeste districten sterk, terwijl de meeste commerciele markten zwak bleven. De arbeidsmarkt bleef zwak maar was in de meeste districten relatief stabiel. De prijzen voor ruwe materialen waren over het algemeen stabiel, hoewel de prijzen voor staal, plastic en hout sterk stegen. De prijzen voor de meeste eindgoederen en diensten bleven stabiel.

Met betrekking tot de consumentenbestedingen stelt het Beige Book dat er in het algemeen sprake is van optimisme over de vooruitzichten op de korte termijn, maar dat er wel zorgen zijn over het risico dat de dalende aandelenmarkten een nadelig effect zullen hebben op de economie.

Voor meer informatie over het Beige Book: klik hier .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud