Fed-vergaderingen duren twee dagen in 2009

Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank

De Federal Reserve spreidt zijn bijeenkomsten over het monetair beleid dit jaar over twee dagen. Dat heeft de Fed bekendgemaakt in een persbericht. Door telkens twee dagen te vergaderen, wil de Fed naar eigen zeggen meer tijd voor discussie maken.

(tijd) - De bijeenkomsten van de Federal Reserve zullen dit jaar telkens twee dagen in beslag nemen. De ontmoetingen voor maart, augustus, september en december zouden aanvankelijk maar één dag in beslag nemen, maar daar komt nu verandering in. Met de maatregel wil de Fed 'meer tijd maken voor discussie'.

De aanpassing van de agenda van de Amerikaanse centrale bankiers illustreert de aartsmoeilijke taak van de Fed. De instelling moet de Amerikaanse economie, die met een zware recessie te kampen heeft, uit het slop halen. Het rentewapen is vrijwel volledig opgebruikt, het rentetarief in de VS is vastgelegd in een bandbreedte tussen 0 en 0,25 procent. Wellicht zal de Fed andere, minder conventionele middelen aanwenden om de crisis te lijf te gaan. Bij de jongste twee rentebesluiten zette ze de deur op een kier voor de aankoop van Amerikaans staatspapier. 

PDG

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud