Advertentie

Federale staatsschuld eind februari bedroeg 278,28 mrd euro

Op het eind van de maand februari bedroeg de federale staatsschuld 278,28 miljard euro. Dat heeft de federale overheidsdienst Financiën woensdag meegedeeld.

(belga) Het gaat om 275,36 miljard euro aan schuld uitgegeven of overgenomen door de federale Staat en om 2,92 miljard euro aan schuld van bepaalde instellingen waarvoor de federale Staat tussenkomt in de financiële lasten.

De netto-schuld van de federale overheid (brutoschuld verminderd met de financiële beleggingen en effecten in eigen bezit) bedroeg 273,92 miljard euro. Dit is een verhoging ten opzichte van de vorige maand. Deze evolutie is het gevolg van een netto te financieren saldo voor de maand februari van 1,14 miljard euro en van diverse technische factoren ten belope van 0,01 miljard euro, en een vermindering van de schuld van de instellingen, waarvoor de Staat tussenkomt in de financiële lasten, ten belope van 0,10 miljard euro.

Eind februari 2007 vertegenwoordigt de schuld op halflange en lange termijn 87,3 % van het uitstaand bedrag van de schuld uitgegeven of overgenomen door de federale Staat, ten opzichte van 88,3 % op het einde van de maand februari 2006. De schuld in euro vertegenwoordigt 99,4 % van dit uitstaand bedrag, ten opzichte van 98,9 % op dezelfde datum van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud