Advertentie

Fortis Bank neemt afstand van het Fortis-aandeel

Zondagavond verspreidde de Fortis Bank een ‘fact sheet’. Daarin lijst de bank de toestand van het moment op. De bank benadrukt dat ze solvabel is en ze voor 99,93 procent in handen is van de Belgische staat.

(tijd) - De timing van de fact sheet valt op. Ze komt na de woelige aandeelhoudersvergaderingen van vorige week en voor de opening van de beurs maandagochtend.

De bank is niet genoteerd en staat daarom los van de aandelenkoers van de Fortis Holding. Ook de bekende rating van S&P, Moody’s en Fitch worden nog eens meegegeven. In tegenstelling tot de holding behielden de kredietbureau’s hun rating voor de bank.

De bank benadrukt dat, door de kapitaalinjecties van de Belgische en Luxemburgse staten in september 2008 en door de verkoop van de Nederlandse bancaire activiteiten, haar solvabiliteit stevig is, ‘boven het reglementaire minimum'.

Met de ‘fact sheet’ wil Fortis Bank de markten allicht nog eens herinneren aan het feit dat ze geen banden meer heeft met het Fortis-aandeel. Maandag vervalt de plicht van BNP Paribas om de bank liquiditeiten te verstrekken. Maar het is niet zeker of de Franse bank dat onmiddellijk zal doen.

Premier Herman Van Rompuy en minister van Financiën, Didier Reynders, overleggen maandag met BNP Paribas over hoe het verder moet. De contracten tussen de Belgische staat en BNP Paribas lopen tot 28 februari.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud