Advertentie

Fortis haalt mogelijk winstverwachting 2002 niet

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis gaat haar winstverwachting voor 2002 mogelijk niet halen. Dat heeft de bankverzekeraar dinsdag voorbeurs bekendgemaakt.

"Ondanks dat de operationele ontwikkelingen in lijn met de verwachtingen liggen en ondanks een blijvend sterke solvabiliteit zal, bij voortduring van de huidige ontwikkelingen van de financiele markten, de bij het eerste kwartaal uitgesproken winstverwachting voor het volledige jaar niet worden gehaald", aldus Fortis in het persbericht.

Fortis sprak bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers de verwachting uit dat het netto operationeel resultaat per aandeel met minstens 12% zal stijgen.

Volgens Fortis is voor het eerst in de geschiedenis van Fortis de waarde van de aandelenportefeuille gedaald tot onder het niveau van de aanschafwaarde. "Deze ongerealiseerde minwaarden dienen ten laste te worden gebracht van het netto operationeel resultaat", aldus Fortis. De bankverzekeraar beraadt zich over welke positieve maatregelen, in lijn met haar strategie, genomen kunnen worden.

De solvabiliteitspositie van Fortis blijft volgens het concern ook onder de verslechterde omstandigheden van de financiele markten goed. Fortis hanteert voor haar solvabiliteit naar eigen zeggen veilige normen met een gewenst minimum dat ruim boven hetwettelijk vereiste minimum niveau ligt. Per 19 juli bedroeg, na de recente 'FRESH' capital issue van EUR 1,25 miljard, het kernkapitaal van Fortis ongeveer EUR 18 miljard, of 5% boven het gewenste minimum van Fortis.

Het persbericht van Fortis kan u hier downloaden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud