Fortis praat over overname of fusie

(tijd-nieuwslijn) - "Fortis praat met sectorgenoten over overnames en zelfs een fusie." Dat doet de bankverzekeraar om ook in de toekomst tot de besten van de sector te behoren. Dat zei co-voorzitter graaf Maurice Lippens (foto: Belga) woensdag op de algemene vergadering van aandeelhouders.

Lippens wou geen commentaar geven op de namen van mogelijke fusiepartners die herhaaldelijk in de pers verschijnen. Analisten noemen BNP Paribas, ABN Amro en Société Générale. "De genoemde bedrijven behoren tot de best presterende in de sector. Dat bewijst dat de markt Fortis beschouwt als een van de leiders in zijn sector," aldus Lippens.

Zowel BNP Paribas, Société Générale als ABN Amro weigert commentaar op de vraag of ze spreken met Fortis. Verleden week gaf Michel Pebereau, de voorzitter van BNP Paribas, wel toe dat hij aast op een fusie tussen gelijken in Europa. Het voornaamste probleem bij die doelstelling is dat de Franse groep veel groter is dan Fortis. BNP Paribas heeft een marktkapitalisatie van EUR 52 miljard, Fortis van EUR 33 miljard. Volgens analisten zijn de twee echter complementair.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud