Fortis versterkt commerciële structuur in Frankrijk

(tijd-nieuwslijn) - De Franse divisie van de Belgisch-Nederlandse financiëledienstengroep Fortis zet de reorganisatie van het agentschapsnetwerk voort. In dezelfde reorganisatiegolf plant de groep voor de zomer de opening van twee nieuwe zakencenters.

Fortis werkte in 2003 een nieuwe commerciële structuur uit. Het meest zichtbare van de reorganisatie was de verhuis van de hoofdzetel uit het centrum van Parijs naar een van de voorsteden. In de nieuwe locatie werden zes van de tien bedrijfsentiteiten ondergebracht met als bedoeling de werkingskosten te verminderen en synergievoordelen te putten uit de samenvoeging van de verschillende entiteiten. Ook de back-office-activiteiten werden in de nieuwe hoofdzetel ondergebracht.

Slechts 50 van de 130 betrokken personeelsleden zijn echter naar de nieuwe hoofdzetel verhuisd. De rest gaf er de voorkeur aan in de agentschappen te blijven. Daar krijgen ze een nieuwe functie toebedeeld. Fortis werkt immers het idee uit om "agentschappen zonder geld" op te zetten, waar vooral advies wordt gegeven. Op drie plaatsen loopt momenteel een testproject. Als alles goed gaat moet een derde van het commerciële netwerk van Fortis in Frankrijk begin volgend jaar volgens dit concept werken. De rest van het netwerk is de volgende drie jaar aan de beurt.

In aanvulling van het agentschapsnetwerk, zal Fortis voor de zomer van dit jaar twee zakencenters openen, in Marseille en in Bercy. Deze agentschappen richten zich vooral op middelgrote ondernemingen. Op termijn wil Fortis over heel Frankrijk dergelijke agentschappen openen. Momenteel telt Fortis 15 zakencenters, vooral in de regio's Nord de la France en l'Aquitaine.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud