Advertentie

Gore overtuigt Belg 'groene' fondsen te kopen

Veel Belgische beleggers overwegen geld te stoppen in beleggingsfondsen die in alternatieve energie (brandstofcellen, windmolens, bio-ethanol) investeren. Dat blijkt uit de Beleggersbarometer die ING opstelt in samenwerking met De Tijd.

(tijd) Al Gore heeft met zijn film 'An Inconvenient Truth' de Belgische belegger wakkergeschud. 85 procent van de ondervraagden ziet klimaatsveranderingen als een reële bedreiging. Tegelijk zien de Belgen daarin een opportuniteit. 69 procent van de respondenten heeft weet van 'groene' fondsen. Van hen overweegt 37 procent geld in een dergelijk fonds te stoppen. Dat is niet enkel uit milieubewustzijn. Veel beleggers menen dat de fondsen op termijn meer zullen opbrengen dan het beursgemiddelde.

De beleggershonger naar schone energie is een wereldwijd fenomeen. De omvang van het 'nieuwe energie'-fonds van het Amerikaanse BlackRock dikte het voorbije jaar aan van 421 miljoen euro tot 2,9 miljard euro. De Duitse groepen Allianz en DWS haalden beide in een mum van tijd 750 miljoen euro op voor beleggingen in nieuwe energie en waterbeheer.

De Belg heeft in het algemeen veel vertrouwen in beleggingen op de beurs. De Beleggersbarometer steeg vorige maand naar zijn hoogste peil sinds de oprichting in 2004. Amper 6 procent van de beleggers houdt rekening met een terugval van de beurs op korte termijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud