Greenspan hoopt op herstel na renteverlaging

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve vorige week om de rente met 50 basispunten te verlagen tot 1,25% zou moeten helpen bij het herstel van de Amerikaanse economie.

Dat heeft Fed-voorzitter A. Greenspan woensdag gezegd in een toespraak tegenover het Amerikaanse Congres. Door de tijdelijke zwakte die de economie van de Verenigde Staten momenteel doormaakt, nam de Federal Reserve de beslissing tot een renteverlaging, aldus Greenspan.

'Hoewel de economische groei goed gehandhaafd bleef in het afgelopen jaar, heeft een aantal factoren druk uitgeoefend op de economie: de aanpassingen in kapitaaluitgaven, de onthullingen over bedrijfsfraude, de verdere terugval op de aandelenmarkten en toegenomen geo-politieke risico's. Deze factoren hebben in de laatste maanden hun tol van de economische activiteit geeist, en er is in toenemende mate bewijs dat de economie op een zwak vlak is beland', aldus Greenspan.

Volgens de voorzitter zijn huishoudens voorzichtiger geworden in hun aankopen, terwijl de bedrijfsuitgaven nog geen substantiele kracht hebben laten zien. In de financiele markten zijn de risico's toegenomen. 'Het was in deze context dat de Fed de rente heeft verlaagd', zo stelde Greenspan.

c tijd-nieuwslijn tel: 32 3 2860372; fax: 32 3 2860370

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud