Herstel Belgische economie vertraagt

©Photo News

Het vertrouwen van de Belgische ondernemers is in september voor de zesde opeenvolgende maand gestegen. Maar de toename is veel kleiner dan de vorige maanden en uitsluitend te danken aan de dienstensector, signaleert de Nationale Bank.

(tijd) - De indicator van het ondernemersvertrouwen steeg tot -17,8 punten, tegenover -18,2 punten in augustus. Economen hadden een verbetering tot -16,1 punten voorspeld.

De stijging van het vertrouwen is uitsluitend te danken aan de sterke vooruitgang in de dienstensector. De bedrijfsleiders uit de dienstensector zien de vooruitzichten van de activiteit fors verbeteren.

In de industrie, bouw en handel daarentegen daalde het ondernemersvertrouwen licht tot matig. In de industrie verslechterden de vraagvooruitzichten en de beoordeling van het orderboekje. In de handel werden de bedrijfsleiders somberder over de vooruitzichten voor de werkgelegenheid. In de bouw vielen de orders sterk terug.

Het ondernemersvertrouwen staat op het hoogste peil sinds oktober vorig jaar. De aanhoudende stijging van de indicator bevestigt dat de recessie grotendeels of helemaal achter de rug ligt. De meeste economen geloven dat de Belgische economie in het derde kwartaal weer is beginnen groeien. WV

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud