Advertentie

IMF verlaagt prognose economische wereldgroei 2005

(belga) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn voorspelling over de wereldgroei in 2005 lichtjes naar beneden bijgesteld als gevolg van de hoge olieprijzen. Het IMF houdt nu rekening met een cijfer dat iets lager zou liggen dan de voorspelde 4,3 procent, zo verklaarde algemeen directeur Rodrigo Rato van het IMF maandag.

De groeivoorspelling werd aangepast, maar 'we verwachten niet dat de uiteindelijke groei onder de 4 procent zal zakken', zo citeerde de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung Rodrigo Rato, die een en ander verklaarde in de marge van de economische top van de G20.

Rato gaf voorts nog te kennen dat er ondanks de gunstige economische omstandigheden momenteel nog te veel landen in Europa zijn die een slappe groei, lager dan 2 procent, kennen.

De twintig voornaamste economische machten, die zaterdag en zondag bijeen waren in Berlijn, onderstreepten in een slotcommuniqué zich nog steeds aan een gunstig economisch klimaat te verwachten wat het komende jaar betreft.

Daarnaast verklaarde de G20 dat de risico's die op een daling wijzen, zijn gestegen als gevolg van de volatiliteit van de olieprijzen, de voortdurende externe onevenwichten en de geopolitieke bezorgdheid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud