IMF ziet Belgische werkloosheid amper dalen

De Belgische regering slaagt er niet in de werkloosheidsgraad aanzienlijk terug te dringen. Dat voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn World Economic Outlook van september 2006.

(tijd) Volgens de instelling zit eind dit jaar in ons land 8,2 procent van de beroepsbevolking zonder job. Dat is een daling met 0,2 procentpunt tegenover de twee voorgaande jaren. Ook eind 2007 beloopt de werkloosheidsgraad volgens het IMF 8,2 procent.

Daarmee is Belgiƫ een van de slechtste leerlingen van de eurozone. Behalve in Portugal, Ierland en Luxemburg daalt het aantal werklozen in de landen die de Europese eenheidsmunt gebruiken, sinds 2004 gestaag. In Nederland zal de werkloosheidsgraad tegen eind 2007 0,7 procentpunt lager liggen dan in 2004. In Duitsland en Frankrijk bedraagt de daling een procentpunt of meer, voorspelt het IMF.

Economische groei

De instelling gaat er daarnaast van uit dat de economische groei in ons land versnelt van 1,5 procent vorig jaar naar 2,7 procent dit jaar. In 2007 trekt de economie nog met 2,1 procent aan.

LD

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud