Advertentie

ING verhoogt basisrente spaarboekjes

ING België verhoogt als eerste grote bank de basisrente op de spaarrekeningen. Vanaf 1 juli groeit de basisrente met 25 basispunten tot 1,50 procent. De bank verhoogt in juli ook tijdelijk de aangroeipremie met 1,25 procentpunt tot 1,75 procent.

(tijd) Dexia Bank zegt dat een tariefverhoging ter studie ligt. Marktleider Fortis Bank heeft geen plannen om de basisrente te verhogen, net als concurrent KBC. Maar door de zware concurrentieslag op de Belgische bankmarkt volgen ook die banken allicht. De spaarrekeningen in België waren eind april goed voor 162 miljard euro.

De grote banken staan al een tijdje onder druk om de spaarrente te verhogen.

Sinds december vorig jaar verhoogde de Europese Centrale Bank al drie keer haar basistarief, tot 2,75 procent. Daardoor steeg ook de marktrente op twaalf maanden, het referentietarief voor de spaarrente van de banken.

Twee weken geleden voerde de consumentenvereniging Test-Aankoop de druk nog op door misnoegde spaarders via de media op te roepen een rekening te openen bij kleinere banken met hogere tarieven.

De oproep van de vereniging legt die kleinere banken geen windeieren. Onder meer Rabobank.be, ABN AMRO en Argenta konden de jongste weken een pak nieuwe spaarders verwelkomen. Die komen vooral van de grootbanken.

ING België buigt, maar het lijdt geen twijfel dat de andere grote banken ook zullen buigen. Ze kunnen niet lijdzaam toezien hoe hun klanten niet alleen bij kleinere banken een spaarrekening openen, maar ook bij een rechtstreekse concurrent als ING.

DM

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud