Insiders verkopen voor 140 miljoen euro aandelen

Bedrijfsleiders, bestuurders en andere insiders hebben dit jaar al voor 140,6 miljoen euro aandelen verkocht. De aankopen door insiders liggen de helft lager dan de verkopen en bedragen ruim 73,6 miljoen euro.

(tijd) Mogelijk hebben de gestegen beurskoersen de voorbije maanden heel wat insiders van Belgische beursgenoteerde ondernemingen ertoe aangezet een deel van hun aandelenbelang te verkopen. Zo verkocht Patri Participations dit jaar voor liefst 72,9 miljoen euro aandelen in de brouwer InBev. Daarmee is de holding van de families Van Damme (ex-Piedboeuf/ Jupiler) en van der Straaten Ponthoz goed voor de tot dusver grootste insidertransactie van het jaar. Ze begon eind vorig jaar met het afbouwen van haar historische belang. De holding gebruikte de vrijgekomen middelen om het familiefortuin te diversifiëren. Patri Par- ticipations kocht in februari een belang van ruim 1 procent in de farmareus UCB.

De historische aandeelhouders van Kinepolis en IBA, Belgacom-topman Didier Bellens en de top van Solvay behoren bij de insiders die het meest verkochten.

De grootste insideraankoop van dit jaar staat op naam van Nayarit Participations. Die holding van de familie D'Ieteren kocht voor 52,7 miljoen euro aandelen van de Belgische invoerder van Volkswagen. De familie verhoogde zo haar belang tot boven 30 procent.

De niet-genoteerde topholding Frère-Bourgeois van de Waalse financier Albert Frère kocht voor 11,1 miljoen euro aandelen bij van NPM.

De scheepvaartondernemer Marc Saverys investeerde in Eurnav. Via Saverco bracht hij 1,8 miljoen euro in de olietankerrederij in.

Bij KBC hebben heel diverse insiders voor 2,7 miljoen euro aandelen bijgekocht. Ook bij Agfa, Deficom, Galapagos en WDP trokken insiders hun belang op. DA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud