Interbankenrente daalt verder

30 South Colonnade te Londen, waar de Libor dagelijks vastgelegd wordt (foto bloomberg)

De tarieven die banken elkaar aanrekenen voor kortetermijnleningen zijn maandag fors gezakt. Het amalgaam aan reddingsacties voor de financiële sector werpt zijn vruchten af. De interbankenrente daalt voor de zevende dag op rij.

(tijd) - 'De ingrepen van overheden en centrale banken over de hele wereld hebben het risico op verdere bankfalingen drastisch verkleind, wat de relaties tussen banken wat heeft ontdooid', zegt een strateeg aan persagentschap Bloomberg. 'De interbankenrentes zullen blijven dalen, nu centrale banken de markt overspoelen met cash.'

De Londense interbankenrente (Libor) voor leningen in dollar op drie maanden viel met 36 basispunten terug tot 4,06 procent op maandag. Dit is de grootste daling in negen maanden, zo meldt de British Bankers' Association (BBA).

Recente ingrepen om de markt te stabiliseren werpen hun vruchten af. De meest recente ingreep is dat IJsland een reddingsboei van 6 miljard dollar (4,48 miljard euro) krijgt toegeworpen door het IMF en een aantal centrale banken. Ook de kapitaalinjectie door de Nederlandse overheid in ING draagt bij aan de daling van de interbankenrente.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud