'Kapitaalinjectie GMAC op til'

De Amerikaanse kredietverstrekker GMAC onderhandelt met de Amerikaanse overheid over een nieuwe kapitaalinjectie van 3 tot 4 miljard dollar, zo melden diverse media. Eerder kreeg GMAC in twee schijven al 13,5 miljard dollar aan noodhulp. Het nieuwe geld moet dienen om de balans te versterken.

(tijd) - GMAC is zowel actief in hypotheekleningen, vooral via Residential Capital (ResCap), als in autoleningen. Deze laatste activiteit is winstgevend, maar de hypotheekleningen zorgen voor aanhoudende rode cijfers. GMAC werkt aan een herstructurering van ResCap, maar krijgt intussen ook af te rekenen met de nieuwe kapitaaleisen die de Amerikaanse overheid heeft opgelegd na de stresstests van mei.

De Federal Reserve oordeelde toen dat GMAC zijn Tier 1-kapitaal met 9,1 miljard dollar moest aansterken, om zo het hoofd te kunnen bieden aan een mogelijk langdurige recessie. De overheid verstrekte GMAC hiervoor 3,5 miljard dollar; de resterende 5,6 miljard dollar moest GMAC tegen 9 november zien te vinden.

Op die dag liet GMAC echter weten met de overheid te onderhandelen. Nu blijkt dat het grootste deel van het ontbrekende geld opnieuw van de overheid zou komen.

Analisten hebben alvast vragen bij een nieuwe kapitaalinjectie en vinden dat GMAC beter ResCap grondig zou aanpakken of eventueel isoleren.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud