KBC herstelt van fors openingsverlies

Foto Lieven Van Assche

Het aandeel KBC kreeg vanmorgen bij opening een mokerslag, maar intussen is het forse openingsverlies bijna verdwenen. De markt is ook positief geworden, met een winst van 1,4 procent voor de Bel20.

(tijd) - Even zag het er naar uit dat, na Fortis en Dexia, nu KBC als derde financiële zwaargewicht op Euronext Brussel onder vuur zou komen te liggen. Bij de opening van Euronext Brussel donderde KBC Groep 18,1 procent lager. Het duurde 17 minuten vooraleer een koers werd gevormd. De spread tussen de bied- en laatkoersen was te groot.

Gaandeweg is het verlies van KBC kleiner geworden en rond 14.40 uur bedraagt het maar 0,4 procent meer tot 57,14 euro.

De handel in Dexia werd na een schorsing om 11 uur hervat, het aandeel steeg meteen fors. Premier Leterme maakte vanmorgen bekend dat Dexia een kapitaalverhoging krijgt van 6,4 miljard euro. De Belgische, Franse en Luxemburgse overheden en de bestaande institutionele aandeelhouders hebben in de kapitaalverhoging voor Dexia ingetekend tegen een prijs per aandeel van 9,9 euro. De slotkoers van maandag was 7,07 euro.

Fortis is er in geslaagd zijn openingsverlies weg te werken. Het aandeel noteert 9,35 procent hoger op 4,34 euro. Citigroup verlaagde vanmorgen zijn koersdoel voor Fortis van 10 tot 4,5 euro.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud