KBC neemt Slovaakse verzekeraar Ergo over

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische bankverzekeraar KBC neemt in twee fasen een belang van 65% in de Slovaakse verzekeraar Ergo over van de Slovaakse holding PSIS. De bankverzekeraar neemt nu 40% en in 2004 de resterende 25%. Via de Tsjechische dochter CSOB had KBC al een belang van 35% in Ergo, zodat KBC tegen 2004 100% van Ergo in handen zal hebben. KBC wil geen overnamebedrag bekendmaken.

De Slovaakse autoriteiten moeten de overeenkomst nog goedkeuren. KBC is al in Slovakije aanwezig via de Slovaakse branch van haar Tsjechische bankdochter CSOB. PSIS blijft tot 2004 minderheidsaandeelhouder in Ergo en verbindt zich ertoe samen met KBC de activiteiten van de verzekeraar te ondersteunen.

Ergo, dat in 1992 werd opgericht, haalt met een premie-omzet van EUR 13,96 miljoen twee derden van zijn premie-inkomsten uit de portefeuille "Leven". Het is de zevende grootste levensverzekeraar van Slovakije met een marktaandeel van 4%. Op het vlak van schadeverzekeringen heeft Ergo met een premie-omzet van EUR 6,33 miljoen een marktaandeel van 1,5%, waardoor het de achtste plaats bekleedt op de Slovaakse markt. Ergo beschikt over 7 regionale kantoren en een netwerk van verzekeringsagenten verspreid over heel Slovakije.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud