KBC: Nomura eist EUR 1 miljard van dochter CSOB

(tijd-nieuwslijn) - De Japanse zakenbank Nomura vraagt een schadevergoeding van EUR 1 miljard euro aan de Tsjechische bank CSOB, die in handen is van KBC. De Japanse zakenbank dient een klacht in tegen CSOB omdat ze buitenspel werd gezet bij de overname van IPB door CSOB. Dat schrijft De Financieel-Economische Tijd. Woordvoerder Stef Leunens van KBC wilde het bedrag evenwel niet bevestigen.

De Tsjechische KBC-dochter CSOB nam twee jaar geleden het noodlijdende IPB over van de Tsjechische overheid. Nomura was voor het faillissement hoofdaandeelhouder van IPB. De Japanse zakenbank zegt dat ze geen inspraak had in de verkoop van de IPB-activiteiten aan CSOB en dat ze door de ingreep van de Tsjechische regering inkomsten misliep. Bovendien is Nomura er niet over te spreken dat de Tsjechische regering CSOB beloofde de dubieuze kredieten van IPB op zich te nemen.

De Japanse bank dient daarom, op grond van oneerlijke concurrentie, een klacht in bij een rechtbank in Praag. Nomura eist een schadevergoeding van 30,5 miljard Tsjechische kronen (EUR 1 miljard) van KBC-dochter CSOB. "De klacht moet nog ontvankelijk worden verklaard. Het is dus nog geen uitgemaakte zaak of KBC de schadevergoeding moet betalen. Ik kan trouwens het bedrag van 1 miljard euro niet bevestigen", zegt Stef Leunens, woordvoerder van KBC aan de krant.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud