Advertentie

KBC sluit Nederlandse kantoren

(tijd-nieuwslijn) - KBC Bank herpositioneert de activiteiten in Nederland en zal zich voortaan alleen richten op het relatiebeheer en de operationele ondersteuning van bedrijven-netwerkcliënten van de KBC groep. Daardoor moet het retailnet in Nederland verdwijnen.

"Daarbij zullen ontslagen vallen, maar ik kan nog niet zeggen hoeveel. We wachten op het sociaal overleg", zegt Viviaene Huybrecht, woordvoerster bij KBC, aan Tijd-Nieuwslijn.

De retailkantoren in Hulst, Oostburg, Putte en Maastricht moeten tegen 2003 afgebouwd worden. Daarnaast worden de dealingactiviteiten uit Amsterdam overgeheveld naar Brussel. KBC zal enkel nog een bedrijvenkantoor overhouden in Rotterdam. In totaal werken er nu 240 mensen voor KBC Bank Nederland.

Volgens Huybrecht gebeurt deze ingreep na een onderzoek naar het strategisch belang van KBC Bank Nederland. Daaruit bleek dat KBC Bank Nederland de strategische doelstellingen niet kon realiseren en dat er in de toekomst geen structurele verbetering moet verwacht worden. Sinds begin 2001 deed KBC een poging om de kostendruk te verlagen en het rendement in Nederland op te krikken. Die operatie leverde geen bevredigende resultaten op.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud