Keytrade Bank boekt 4 miljoen euro winst in 2003

(tijd-nieuwslijn) - Internetbank Keytrade Bank boekte in 2003 een nettowinst van 4,196 miljoen euro, tegen een verlies van 3,5 miljoen euro een jaar eerder. De omzet bedroeg 24,24 miljoen euro tegen 21,55 miljoen euro. een jaar eerder. De bedrijfswinst vervijfvoudigde tot 5,476 miljoen euro. De grooep keert een dividend uit van 0,41 euro bruto per aandeel.

Met deze cijfers voldoet de groep aan haar eigen verwachtingen. Bij de bekendmaking van de derdekwartaalcijfers zei de groep dat ze voor het afgelopen jaar een nettowinst van 4 miljoen euro vooropstelde. Afgelopen weekend zei de fianncieel directeur reeds aan Tijd-Nieuwslijn dat dit doel bereikt was. Hij zei toen ook al dat de groep een dividend wil uitkeren van ongeveer de helft van de winst.

Voor 2004 is Keytrade Bank optimistisch gestemd. Het nettoresultaat zou opnieuw moeten stijgen. 'De vennootschap is vol vertrouwen voor wat haar groeipotentieel betreft', staat in het persbericht. 'Als we de lijn kunnen doortrekken van het eerste kwartaal, dan moeten we een stuk hoger kunnen uitkomen' aldus financieel directeur Thierry Ternier.

De omzet bestaat voor 6,5 miljoen euro aan bankproducten en 14,7 miljoen euro aan commissielonen. RealLease zorgde voor 1,7 miljoen euro omzet. De bedrijfskosten bedroegen 18,76 miljoen euro, tegen 20,46 miljoen euro een jaar eerder. Dat is een daling met 8 procent. Het aantal transacties steeg met 28 procent tot 448.148.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud