Advertentie
Advertentie

Kleine Belgische belegger keert beurs de rug toe

De recordhandel die de Brusselse beurs in 2008 boekte, was louter te danken aan een beperkt kransje steraandelen. Een analyse van de omzetcijfers leert dat de kleine Belgische belegger afhaakt. Het aantal transacties in kleine en middelgrote Belgische aandelen vielen terug.

(tijd) - Het aantal transacties in de 100 kleine en middelgrote aandelen op het Brusselse koersenbord is vorig jaar afgenomen. Deze aandelen moeten het vooral hebben van de interesse van de Belgische particuliere belegger. En die haakte tijdens het slechtste Brusselse beursjaar in 176 jaar af. De beurshandel in aandelen als Miko, Kinepolis, Brederode, Duvel, Systemat, Sioen, Option, Campine of VPK zakte vorig jaar met 40 procent of meer.

De recordomzet waarmee Euronext Brussel de afgelopen week pochte, is uitsluitend te danken aan de handel in de top30-bedrijven. Hefboomfondsen en andere grote beleggers, waarvan veel enkel de Belgische top30 op het radarscherm hebben, waren wel zeer actief in het dramatische beursjaar 2008.

KVS/CDR

Lees meer in de krant van zaterdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud