Klimaatverandering dreigt catastrofe te worden voor Afrika

Er dreigt een catastrofe voor Afrika indien de internationale gemeenschap niet snel iets doet in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Zo waarschuwen Britse niet-gouvernementele organisaties (ngo's) zondag.

(belga) Afrika is als continent het meest kwetsbaar voor klimaatverandering en heeft het het moeilijkst om zich aan te passen. Dat blijkt uit het rapport 'Africa - up in smoke 2', dat gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke gegevens.

'Het debat over klimaatverandering wordt vaak gevoerd vanuit toekomstige bedreigingen', legt Duncan Green, de directeur van Oxfam uit. 'Maar klimaatverandering heeft vandaag al een impact en beïnvloedt niet alleen de ijsberen, maar ook de mensen, met name de armen in Afrika en in tropische gebieden'. 'Zij strijden tegen de steeds vaker voorkomende droogtes, overstromingen en orkanen', aldus nog Green.

Het rapport stelt ook dat de temperatuurstijging in verschillende gebieden in Afrika twee keer hoger zal liggen dan elders, dat er daar ook meer droogtes zullen komen en dat het klimaat er onvoorspelbaarder zal worden.

Het rapport roept de rijke landen op om de Kyoto-afspraken na te komen. Tussen 6 en 17 november organiseren de Verenigde Naties in Naïrobi een grote klimaatconferentie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud